Založ si blog

Migréna je sviňa!

Trápi skoro každého z nás. Migréna alebo lepšie povedané záchvatová bolesť hlavy je jedným z najmodernejších problémov dnešnej doby. Migréna trvá niekoľko hodín až dní, postihuje väčšinou ženy. Desí nás hlavne tým, že je taká nepredvídateľná a ťažko zvládnuteľná. Bojujeme proti nej niekedy aj niekoľko rokov a kladieme si otázky, prečo je to tu znova? A prečo práve ja? Niekedy aj na tie najzložitejšie problémy, treba hľadať najjednoduchšie riešenia.

Myslíte, že tabletky vás vyliečia? Tie predsa len utlmia bolesť na nejaký čas, ale dokedy sa mienite prepchávať tabletkami a podporovať reklamy, verte, že postupne aj ostatné orgány vo vašom tele sa začnú ozývať, že niečo nie je v poriadku. Všetko je to len o vás a vašej psychike, vy musíte najprv chcieť, niečo spraviť pre vaše zdravie, darmo vám budú vaši najbližší radiť a diktovať, čo máte robiť, keď vy sa k tomu budete stavať negatívne a s nechuťou. Neberte to na ľahkú váhu, zastavte sa v tom vašom urýchlenom kolobehu, kde váš úspech, majetok a vonkajšia schránka vášho ja, je prvoradá.

Začiatky sú vždy ťažké vo všetkom, a preto by ste sa mali riadiť mottom „Nikdy sa nevzdávajte!“. Hej hej, ľahko sa to píše a ťažšie praktizuje, ale niekde treba začať. Najdôležitejšie je si uvedomiť, aké emócie vami najviac lomcujú, pretože s hnevom a podráždenosťou ďaleko nezájdete. Neunavuje vás to už? Stále niečo riešiť, stále sa s niekým hádať, cítiť ako vám niekto vnucuje svoje názory. K čomu je to dobré? Vykašlite sa na bežné problémy, pretože starosti budú vždy, pokým ich vy budete rozoberať až do špiku kostí. Predsa len úsmev predlžuje život, robí šťastných druhých a hlavne vás, jednoducho povedané s úsmevom ďalej zájdete.

Presný recept na vyliečenie migrény nevie nik, každý z nás je výnimočný, čiže každý z nás si musí nájsť vlastnú stratégiu. Najčastejšie môže migrénu spôsobovať krčná chrbtica, preto určite odporúčam ísť na masáž, človek si pri nej oddýchne a bude sa po nej cítiť príjemne unavený. Veľmi dôležitým faktorom je dodržiavanie pitného režimu, najlepšia je čistá voda s citrónovou šťavou, zaženiete smäd a doplníte vitamín C, ktorého nikdy nie je dosť. Sladkým vodám sa určite vyhýbajte, tie so sebou neprinesú nič dobré, ani zúbky sa vám nepoďakujú.

Začala vám cez deň migréna a ako poslednú alternatívu zastaviť ju, vidíte tabletku. Tak sa jej vzdajte a dajte si sprchu, od teplej vody postupne prejdite na studenú až ľadovú, nebojte sa toho, otužovanie ešte nikomu neuškodilo, práve naopak. Budete sa cítiť oveľa lepšie, migréna síce úplne neprejde, ale po sprche si ľahnite, hlavne, aby ste mali ticho, spánok postupne príde. Skúste si dať medovkový čaj, poprípade si potrite čelo Alpou alebo Ayurvedskym balzamom. Príbuzným stručne vysvetlite, že potrebujete pokoj a ticho.

Mali ste veľa pokojných dní a zrazu sa obávate že sa znovu objaví? Odvahu, robte niečo, aby to tak zostalo, pustite si relaxačnú hudbu, uvoľnite sa, zbavte sa upätosti a začnite cvičiť, choďte na prechádzku do prírody a vyvetrajte sa, taká turistika má veľa pozitívnych vlastností. Vypnite elektroniku a venujte sa tomu, čo bolo len vo vašich predstavách, veď žijeme pre to, aby sme si plnili aj tie najbláznivejšie sny. Malými krôčikmi sa dostanete k tým konským úspechom. Všimli ste si, ako všetko na seba nadväzuje? Pretože v podstate opisujem aj ako sa zbaviť stresu, ktorý určite neprospieva pri akejkoľvek ťažkosti, hlavne stres má za následok všetky zdravotné problémy.

Určite viete, že všetkého veľa škodí, ale za vyskúšanie nič nedáte a nakoniec si môžte vybrať rady, ktoré vám najviac prospievajú. Na každého z nás veľmi vplýva naše prostredie, emócie druhých ľudí, to všetko sa na nás odzrkadľuje, je to kolobeh. Kolobeh, ktorý by mal byť v rovnováhe.

V skratke:

– piť veľa vody,

– masáž,

– sprcha (teplú vodu striedať so studenou), perličkový kúpeľ,

– potrieť čelo Alpou, Ayurvedskym balzamom,

– cvičiť, športovať, žiť s úsmevom,

– zdravo sa stravovať,

– vyhýbať sa negatívnym emóciám,

– ticho,

– dostatok spánku.

 

 

Knihomoľka

16.11.2015

Toto je príbeh, príbeh mladej slečny s nosom večne strčeným v knihách, príbeh založený na skutočných udalostiach. O študentke, ktorá väčšinu času trávila študovaním a domácimi prácami. Nevyhľadávala vzrušujúce zážitky, ani flirtovanie s chlapmi po baroch, nepotrebovala žiadne rozptýlenia. Jednoduchá monotónnosť jej života jej vyhovovala. Jej srdce už bolo [...]

Japan Nagasaki Anniversary Q A

USA žiadajú Čínu a Rusko, aby o nasadení jadrových zbraní rozhodovali ľudia, nie umelá inteligencia

02.05.2024 08:46

Washington vyzval Peking a Moskvu na pripojenie sa k záväzku, že o nasadení jadrových zbraní budú rozhodovať len ľudia a nikdy nie umelá inteligencia.

záchod, toaleta, WC, toaletný papier

Dostala pokutu za močenie na verejnosti, skončila na súde. Amsterdam po nátlaku žien vyčlení peniaze na záchody

02.05.2024 08:17

Radnica v Amsterdame po niekoľkoročnom nátlaku zo strany žien vyčlenila štyri milióny eur na výstavbu nových verejných záchodov.

oheň, kozub, kachle, plameň

Požiar dvoch obydlí v osade v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 07:54

Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch.

Mikuláš Černák, súd

Druhý pokus: Černák znova stojí pred súdom a chce prehovoriť. Čo na to psychiater?

02.05.2024 07:15, aktualizované: 08:30

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

diablik

"Jedni vravia, že oheň zhubí svet, iní vravia, ze ľad. Viem, čo je túžba - poviem hneď: nič strašnejšieho ako ohňa niet. Ak dvakrát má však svet náš skazu vziať, poznám tu toľko nenávisti dravej, že môžem povedať: aj ľad postačí práve akurát."

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3558x
Priemerná čítanosť článkov: 1779x

Autor blogu

Kategórie

Archív